Wat te doen in Murcia

Ideeën voor een dag of avondje uit

In de regio Murcia worden heel het jaar door feesten en evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de belangrijkste evenementen per maand op een rijtje. 

Januari

Driekoningen parade in Cartagena
5 januari 2020 om 18:30 uur.

De Driekoningen parade bestaat dit jaar uit 17 praalwagens die op 5 januari in de middag door de straten van Cartagena zullen paraderen. In totaal nemen dertien praalwagens van de buurtverenigingen van de gemeente Cartagena, drie van de Drie Koningen en één van El Corte Inglés deel aan de optocht.

De route is:
Alameda de San Antón (op de kruising met Francisco de Borja naar Plaza de España) – Paseo Alfonso XIII – Juan Fernández – Juan XXIII – Sta. Florentina – Carmen – Tolosa Latour – Sagasta – Puerta de Murcia – Calle Mayor – Plaza Ayuntamiento.

El Circo Acrobático de China
11 januari 2020

China’s Acrobatische Circus treedt op in El Batel met zeventien verschillende acrobatische voorstellingen, die samen één compleet verhaal vormen. De voorstelling gaat over een liefdesverhaal van een jonge man en zijn feniks prinses. De show toont de moeilijkheden en vechtlust bij het nastreven van een droom.

Februari

Carnaval in Águilas
29 februari 2020 om 18:00 uur.

De mooiste carnavalsoptocht in de regio! De parade begint om 18:00 en eindigt rond middernacht. Verschillende carnavalsverenigingen nemen deel aan de optocht.

Maart

Op dit moment zijn er nog geen evenementen

April

Bando de la Huerta – de parade
14 april 2020 om 17:00 uur.

De Bando de la Huerta is de naam van de optocht die in de stad Murcia plaatsvindt op de dinsdag van het Lentefeest, dat de week na Pasen wordt gevierd. De parade bestaat uit muziekbands, reuzen en groothoofden, dansgroepen en praalwagens getrokken door tractoren, waarin typische producten uit de Murciaanse moestuin worden getoond. 

Route van de parade: 
Plaza González Conde – Calle Sacerdotes Hnos. Cerón – Calle Princesa – Puente Nuevo – Plaza Cruz Roja – Avenida Teniente Flomesta – Gran Vía Salzillo – Plaza Fuensanta – Avenida Constitución – Plaza Circulaire – Ronda de Levante – Plaza Juan XXIII.

Het kopiëren van tekst en afbeeldingen is op deze pagina uitgeschakeld om het auteursrecht te beschermen.