Struinen over de weekmarkt

Ik bezocht de markt in Mazarrón. Een middelgrote markt die staat in het hart van dit leuke plaatsje. Deze markt staat er elke zaterdag. In mijn woonplaats in Rotterdam staat ook elke zaterdag een markt. Ik vind de drukte vreselijk en om dan tussen de mensen te lopen. Daarom ben ik er zo vroeg mogelijk te vinden. Op de markt in Mazarrón vond ik het juist heerlijk om in de drukte rond te dwarrelen. Het is er ook redelijk druk, alleen zijn de mensen minder gehaast.

Bijzondere olijven

Ik kocht er kleine olijven met een augurk erin. Een heerlijke (en gezonde) snack. Die moet je zeker een keer proberen. En het verse fruit ruikt onweerstaanbaar lekker (ziet er ook beter uit dan in Nederland). Verschillende zoete luchten komen voorbij. De dames kunnen zijn hier op het goede adres. Er is namelijk veel mooie en goedkope kleding te vinden. Maar je moet wel geduld hebben om naast het hangende goed alle stapels goed te doorzoeken.

Grootste markt van de regio

Op zondag bezocht ik de markt van Puerto de Mazarrón. Dit is de grootste markt van de regio. Een wereld van verschil met de markt van Mazarrón. Eindeloos lange rijen met kramen (er schijnen meer dan 300 kramen te staan). Nog meer kleding, schoenen, zonnebrillen en groente en fruit. Loop over de markt en je hebt zo je 10.000 stappen per dag binnen.

Op de markt van Mazarrón zijn meer toeristen te vinden, in Puerto loop je echt tussen de locals. Deze laatste genoemde markt is trouwens iets lastiger te vinden. Deze staat achter het busstation op een groot terrein. Kijk goed waar de mensen met gevulde tassen vandaan komen en je bent er zo.

De weekmarkt staat elke dag in een andere plaats. Wil je een keer de markt bezoeken, klik hier en je ziet meteen in welke plaats de markt is.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Dit bericht heeft 5 reacties.

 1. Mireille

  Dag Marcel, ik G van je vele publicaties.
  Ze zijn een nostalgische dorstlesser voor mij, daarom even een diepgemeente dankjewel.
  Tot gauw, hopelijks in november kunnen we al de definitieve sprong maken. Hangt zowat af van de verkoop v ons huis in België.
  Lieve groetjes voor jou en je partner 💚
  Mireille

  1. Mireille

   Oei, het woord ‘geniet’ is blijkbaar niet doorgekomen, bij deze dan 😋

  2. Hoi Mireiile,
   Bedankt voor je berichtje. Leuk om te lezen dat je geniet van mijn blogs. Ik hoop dat jullie huis snel verkocht wordt, zal voor jullie duimen.
   Groetjes terug van ons en hopelijk tot in november 😘

Geef een reactie