Sangria recept

Sangriatijd

De afgelopen dagen was het heerlijk weer en ook de komende dagen blijft de temperatuur aangenaam. Door het warme weer kreeg ik zin om sangria te maken. Ik had er zo’n trek in. Naja, ja kan eigenkijk altijd sangria maken, het mooi weer is een mooi excuus :-). Het brengt mij weer even naar ons huis in Spanje. Ik wist dat ik ergens nog een recept had liggen. Onderin mijn dressoir heb ik een zwarte map met daarin een bonte verzameling van recepten. Familierecepten, uit kookboeken en tijdschriften. Ergens daartussen lag het recept, geschreven op een klein notitieblaadje.

Het is zo simpel om te maken en oh zo lekker. Hieronder volgt het recept.

  • 1 fles Roja wijn
  • 1 fles 7 Up
  • 1 Sinaasappel en 1 citroen (of ander fruit; wat jij lekker vindt)
  • Suiker
  • Licor 43
  • Gin
  • Wodka

De vruchtjes liggen in de Rioja

Pak de afwasborstel en boen de sinaasappel en citroen goed schoon onder de lopende kraan. Nog beter, gebruik biologisch, onbespoten citrusfruit. Gebruik je andere vruchtjes, maak deze schoon. Snijd het citrusfruit in kleine partjes. Vul een afsluitbare mengkom, of een grote Tupperware bak (ik gebruikte een braadpan) met de Rioja en 500 ml 7Up. Doe het citrusfruit erbij, suiker naar smaak (ik deed er 2 eetlepels in) en laat dit een nacht intrekken. De herkenbare sangriageur ruik je in de verte al. Nadat het fruit een heerlijk nachtje heeft gebadderd maak je de sangria af met Liqor 43, Gin en Wodka. Ik heb van alle drie 50 ml gebruikt. Een flinke scheut is ook voldoende, dit een kwestie van smaak (en sterkte). Nog even alles goed mengen, overgieten in een glazen schenkkan …. en genieten maar!

¡Salud!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Geef een reactie

Sluit Menu
Het kopiëren van tekst en afbeeldingen is op deze pagina uitgeschakeld om het auteursrecht te beschermen.