Cartagena Romeins theater

Romeins theater Cartagena

Een bezoek aan het Romeinse theater in Cartagena stond al een hele tijd op mijn bucketlist. Ik ben er wel regelmatig langsgelopen, het theater ligt achter de hoofdstraat Calle Mayor en voor de haven. Tussen de gebouwen door vang je ergens een glimp op van het theater. De ingang van het museum ligt tegenover het stadhuis, een prachtig gebouw.

Tentoonstelling historie theater

Het Romeins theater is nog niet zo lang open voor publiek. Jarenlang heeft het onder de grond gelegen, in een verlaten buurt aan de rand van de stad. Pas in 1990 zijn alle restanten in kaart gebracht. Daarna brak een periode aan van archeologisch onderzoek. In 2008 opende het theater opnieuw haar ‘deuren’ voor publiek in de vorm van een museum. Een nieuw gebouw tegenover het stadhuis werd gebouwd. In dit gebouw is een tentoonstelling te zien over de historie van het theater en het gebied. In twee zalen zijn Romeinse gebruiksvoorwerpen, foto’s tekeningen, bouwmaterialen en beelden te zien. De beelden laten zien hoe mooi het theater ontworpen was.

Ondergrondse gangen

Het museum en het theater zijn met elkaar verbonden door middel van twee ondergrondse gangen. De eerste gang loopt onder de restanten van het paleis Palacio Pascual de Riquelme. De tweede gang onder de kerk Iglesia Santa Maria la Vieja. Tijdens het passeren kom je terecht in de restanten van een Romeinse woning met Romeinse vloermozaïek.</

Het theater

Van hieruit kom je binnen op de bovenste rang van het theater. Je hebt meteen een overzicht over het theater. Je kunt je niet voorstellen hoe immens groot en hoog deze was. Er konden destijds 7000 mensen in. Trapsgewijs en redelijk stijl lopen de rangen naar beneden, richting het podium.</

Het theater is verdeeld in drie horizontale sectoren, die gescheiden worden door vijf trappen in de bovenste rang en zeven trappen in de middelste en onderste rang. De hoofingangen waren aan de zijkant van het theater. De halfronde ruimte voor het podium was de orkestbak. Vanaf het theater kun je de hele stad en de haven van Cartagena goed zien.

Naastgelegen kasteel

Nadat je door het theater bent gelopen, en je na al het klim en klauterwerk nog energie over hebt, is er de mogelijkheid om het naastgelegen kasteel (Castillio de Concepción) te bezoeken. Dit was een oud verdedigingskasteel, gebouwd op één van de vijf heuvels waar Cartagena is gebouwd. Aan de voet van dit kasteel is een podium gebouwd, lijkend op het oude theater. Hier worden in de zomer festiviteiten georganiseerd en optredens gegeven.

> Een toegangskaartje voor het Romeins theater kost 6 Euro.

Kaart

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Geef een reactie