Op zoek naar een Spaanse Billy

Op zoek naar een Spaanse Billy

Sommige dromen worden werkelijkheid. Eén van mijn dromen is recentelijk uitgekomen: een huis kopen in Spanje. En dan begint de zoektocht naar een plekje in Spanje. Welke plaats, welke regio? Er is zoveel aanbod, je voelt je als een kind in een snoepwinkel. De speurtocht naar een eigen plekje kan beginnen. Het belangrijkste is om na te denken wat voor soort huis je wilt, waar de plek aan moet voldoen en of er voorzieningen in de buurt zijn. Internet, ervaring van kennissen en het bezoeken van de Second Home Beurs hebben ons geleid naar de regio Murcia.

In december – in de regen (enige minpunt overigens) – zijn we op huizenjacht geweest. Ik voelde me net een deelnemer van ‘Ik vertrek’ of ‘Droomhuis gezocht’. Het grappige is dat je je op bepaalde plekken meteen thuis voelt hoe onbekend ze ook zijn. En dat is ook het geval met het appartement waarop ons oog is gevallen. De aankoop kon in gang worden gezet.

Begin februari zijn we voor de tweede keer naar het appartement geweest (de aankoop is gelukt). Oh, wat was dat spannend. Hoe zag het er ook alweer uit? En zou het nu ook weer regenen? De zon scheen volop en alles zag er oogverblindend mooi uit. Tijd om alvast een deel van de inrichting bij elkaar te shoppen en een begin te maken met de grote schoonmaak.

En daar sta je dan, om 09.00u voor de deur te wachten tot je naar binnen mag in de Spaanse Lidl. Zeer nieuwsgierig of alle producten hetzelfde zijn. Ik denk dat zo’n 90% hetzelfde is als bij ons. Dat was makkelijk boodschappen doen. De volgende stop is de IKEA. Erg makkelijk omdat je thuis al kunt kijken wat je precies nodig hebt. Op naar Murcia. Opvallend was dat er geen rennende kinderen door de showroom liepen. En alles leek ruimer opgezet en minder rommelig dan bij ons. Het laden van de karren ging makkelijk, eigenlijk iets te gemakkelijk. We zijn geëindigd met drie overvolle karren. Alleen de Billy paste er niet meer bij. Voor ik het trouwens vergeet, ook in Spanje krijg je met je Family Card een gratis kopje koffie. Niet geheel onbelangrijk…

Na een lange zatershopdag gingen we zondag aan de poets. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten zaten we op het vliegveld te wachten op het vliegtuig richting huis. In de twee dagen heb ik al veel mooie plekjes gezien vanuit de auto. En ik kan niet wachten om alle dorpjes te ontdekken. Het volgende ‘avontuur’ staat al ingepland. In maart zijn we weer in ons tweede thuis.

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Jan schrijver

    Sc6 en mooi weer daar

Geef een reactie