Bando Huerta Murcia

Lente en wijnfeest

In de periode voor Pasen tot en met begin mei worden veel feesten georganiseerd in de regio. Zo’n beetje elk dorpje heeft wel haar eigen feest. Ook in de grote steden worden er feesten georganiseerd die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik bezocht twee feesten: ‘Banda de la Huerta’ (Lentefestival) en ‘Caballos del Vino’ (Paarden van de wijn).

Murcia - Bando de la Huerta

Bando de la Huerta is een parade die op dinsdag na Pasen plaatsvindt in het centrum van Murcia. De parade bestaat uit fanfares, dansgroepen en versierde aanhangwagens die getrokken worden door een tractor. De versieringen bestaan uit typische elementen uit de regionale landbouw. Deelnemers lopen gekleed in historische kledij door de straten en delen regionale lekkernijen uit, zoals  worstjes, citrusfruit, bonen en dranken zoals wijn of bier.

Caravaca da la Cruz - Caballos del Vino

In Caraca de la Cruz vindt elk jaar het feest ‘Caballos del Vino’ plaats. Sinds de Middeleeuwen wordt dit feest gevierd. Op de avond voor de wedstrijd vond de oefening plaats. De straten stonden vol met mensen. De dag van de race zelf, 2 mei, was het nog drukker in Caravaca. 

De wedstrijd staat in teken van prachtig versierde paarden die door de stad lopen. Het eindpunt van de tocht is Basilica de la Vera Cruz ( Basiliek van Vera Cruz). De basiliek is op een heuvel gelegen. Op het laatste steile stuk moeten de paarden zo snel mogelijk naar boven rennen. Tijdens deze etappe worden de paarden begeleidt door vier mannen. Ook wordt tijdens dit feest de nieuwe wijnoogst gevierd. In totaal deden dit jaar 60 verenigingen mee.

Leukste feest

Persoonlijk vind ik het feest in Caravaca de la Cruz leuker dan het feest in Murcia. Bando de la Huerta is een traditioneel feest waar families dit met elkaar vieren. In Caravaca vieren de mensen samen op straat.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Geef een reactie