Hittegolf in de casa

Hittegolf in de casa

Afgelopen donderdag vlogen wij naar onze Casa om te genieten van een lang, warm weekend. Op weg naar de airport kwam het met bakken uit de lucht vallen, tussendoor zware onweersbuien. Een goed moment om Nederland te ontvluchten. En omdat onze badkamer recent een kleine verbouwing heeft ondergaan hadden we een goed excuus om te genieten in ons huis :-). Op mijn telefoon kijk ik dagelijks naar het weer in Alhama de Murcia. En dan snak ik weer naar de Spaanse warmte. De afgelopen dagen was het erg warm geweest en ook de voorspellingen voor de komende dagen waren eensgezind zon, zon en nog eens zon.

]20170622_185331.jpg

  Op de vlucht naar Alicante werd de Boeing 737-700 ingezet

Casa

Met een uur vertraging vertrokken we uiteindelijk van Rotterdam-The Hague Airport. De vlucht verliep voorspoedig. Een half uur later dan gepland landen we in Alicante. De warmte viel als een warme deken over ons heen. Vanaf El Altet is het een uurtje rijden naar ons huis. Wat veel sneller voorbijgaat dan een uur rijden in Nederland. Het vliegen aan het begin van avond is ideaal. Je bent rond een uur of half 10 in Spanje. Op tijd om aan de schuiven voor het avondeten (als je nog trek hebt).

Koekje

Puerto de Mazarrón vind ik een gezellig, schilderachtig kustplaatsje. Met de auto zijn we er binnen een klein kwartier. Tijdens onze eerdere bezoeken kwamen we niet verder dan de boulevard. Waar het heerlijk heerlijk vertoeven is. Deze keer besloten we wat te gaan wandelen achter de boulevard waar je allerlei leuke winkeltjes vindt in de kleine, authentieke straatjes. Zo rond lunchtijd kwamen we een bakker tegen met allerlei lekkers. En dan weet je dat dat je niet met lege handen weggaat. In de etalage lagen ronde koekjes te lonken, rollos. Zie zien er erg smakelijk uit en worden gemaakt van meel, olijfolie, anijs en amandelen of andere smaakmakers zoals sinaasappel. De koek is erg droog en de smaak deed mij denken aan pepernoten.

rollos

Koekjes in de etalage bij Panadería Lopez, Puerto de Mazarrón

Verkoeling

Onze regio staat bekend om meer dan 300 dagen zon per jaar en ze doet haar naam eer aan. In de ochtend doe je rolluiken omhoog, je ontbijt in de zon en de vogeltjes fluiten. Weet weet je wat zo lekker is in Spanje? Niks gaat hier gehaast zoals in Nederland. Na een paar dagen Spanje voel je je herboren en neem je zonnige vibe meer naar huis.
En wat doe je verder in de brandende hitte? Een siësta houden en daarna een verfrissende duik nemen in het zwembad. In het begin is het een ‘vreemd’ fenomeen dat alles potdicht is op straat en de straten er verlaten bij liggen. Inmiddels zijn we eraan gewend en doen we voor de volle 100% mee aan dit Spaanse ritueel. Hoewel het ‘s-avonds nog steeds boven de 30 graden is, is het goed vertoeven op het terras.

Geef een reactie