Puerto de Mazarrón

De stranden van Mazarrón

In onze regio schijnt de zon meer van 320 dagen per jaar. Het is dan ook heerlijk om af en toe uit te waaien op het strand en verkoeling te zoeken in de zee. Het grootste deel van de kuststrook van de Costa Cálida is zeer ruig en bestaat uit onbeschermde stranden aan de wilde zee, afgewisseld met smalle inhammen met palmbomen en rustig water. In de 35 kilometer lange baai van Mazarrón liggen 33 stranden, van Puerto de Mazarrón tot voorbij Bolnuevo.

Plattegrond stranden in Mazarrónn

bron: Ayuntamiento de Mazarrón

Grote stranden

Het grootste en drukste strand, El Rihuete, ligt in Puerto de Mazarrón. Het strand bestaat uit fijn, goud zand. Je loopt makkelijk de zee in. Achter het strand loopt een boulevard waar je over kunt slenteren of wat kunt eten bij één van de restaurantjes. Een ander bekend strand is die van Bolnuevo. Dit strand is minder druk. Pas op bij het lopen in de zee op de stenen in het water. Aan dit strand staan de sculpturen van Bolnuevo (Gedas de Bolnuevo). Deze bijzondere kalksteenvormen lijken op paddenstoelen en bestaan uit zandsteen en gele klei.
20171008_131417.jpg

Natuurwonder

Een bezienswaardigheid op het strand van Bolnuevo zijn de ‘Las Gredas’, ook bekend als ‘Ciudad Encantada Bolnuevo’. Deze formatie bestaat uit zandsteen en kalksteen fossiel. Deze bijzondere kalksteenvormen, die lijken op paddenstoelen, zijn over miljoenen jaren gevormd door wind en erosie. Het strand van Bolnuevo is breed en minder druk dan de stranden in Puerto de Mazarrón. Op het strand liggen vissersbootjes en een grote camping grenst hieraan. 

20171229_123256.jpg

Rij met de auto voorbij het grote strand van Bolnuevo en ontdek de vele kleine, verborgen strandjes. Niet alle strandjes zijn goed bereikbaar per auto. 

Playa de Percheles

Mijn favoriete strand is Playa de Percheles, bijna aan het einde van de baai. Om bij dit strand te komen neem je auto weg parallel aan de tolweg en volg de borden. Op een gegeven moment sla je linksaf en rijdt je tussen de tomatenplanten. Volg de weg. Ineens lijkt het alsof je aan het einde van de wereld bent beland en stopt de weg abrupt. Je denkt dat je verkeerd bent gereden en als je op het punt staat om om te keren, besef je dat je een klein stukje moet doorrijden. En dan komt een glimp van de prachtige Middellandse Zee tevoorschijn. Je kunt hier heerlijk wandelen, luisteren naar het geluid van de zee en genieten van de natuur en rust. Vanaf een van de rotsen kijk je op de stranden van Bolnuevo en Puerto de Mazarrón. Vergeet niet even te zwaaien naar de mensen die daar liggen te zonnen.

Percheles strand

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Geef een reactie