Mercado de Correos

Bezoek aan Mercado de Correos

In Murcia stad staat een leuke foodhall, Mercado de Correos. Een voormalig postkantoor gebouw is omgetoverd tot een plek waar je heerlijk kunt eten en drinken. Om je heen wordt het eten op zijn mooist gepresenteerd, mensen zijn aan het borrelen, er is muziek. Dat zorgt meteen al voor een gezellige sfeer. En … de authentieke details van het gebouw zijn bewaard gebleven. Binnen in de hal is de originele vloer van het postkantoor bewaard gebleven. Aan de buitenkant zijn de buitenkant en de gevel gerestaureerd.

Verschillende keukens

De hal is vorig jaar november geopend en is net zo gezellig als de hallen in bijvoorbeeld Barcelona en Madrid. Tot 1980 was het in gebruik als postkantoor en in 1930 is het pand gebouwd. Verschillende keukens zijn vertegenwoordigd, er is voor elk wat wils. Er is een bakker met Frans gebak, een wijnwinkel met 65 wijnen waarvan de meeste lokaal zijn, een Italiaan, Mexicaans-Peruaanse gerechten, Japanse keuken, zelfgemaakte kroketten en empanadas en boven houtskool geroosterd vlees en vis. De bovenste verdieping is gereserveerd voor evenementen.

Gelegen in het centrum

Mercado de Correos is makkelijk te vinden. Je passeert de kathedraal aan de rechterkant en neemt meteen de eerste straat rechts. Aan het begin van deze staat zit meteen aan je rechterhand de school ‘Escuela Superior de Arte Dramático de Murcia’. Volg de straat en je loopt tegenaan de Mercado.

Openingstijden

Mercado de Correos is dagelijks geopend om 10:00 uur. Van maandag t/m donderdag open tot 00:00 uur. Van vrijdag tot en met zondag open tot 02:00 uur.

Video

Adres en kaart

Calle Pintor Villacis 3, Murcia.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Geef een reactie